Auto uitlijnen

Het uitlijnen van de banden van je auto is erg belangrijk voor de wegligging, brandstofverbruik en slijtage van uw banden. Banden die niet juist uitgelijnd zijn, zijn daardoor een onnodige kostenpost en bovendien ook onveilig. Het uitlijnen van je auto is daarom een goedkope oplossing om veel geld te besparen.

Auto uitlijnen voor slechts € 74,95

Of bel gelijk 0516 76 72 70

Waarom auto uitlijnen?

Het uitlijnen van auto is een vak apart, daarom is maatwerk van specialisten van belang. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Je auto is beter bestuurbaar en je bespaart op extra brandstofkosten. Zo is het uitlijnen van je auto een waardevolle investering in je eigen veiligheid en het rendement van je winterbanden, zomerbanden en 4-seizoenenbanden.

Door de banden op de juiste manier uit te lijnen, neemt de bandenslijtage af waardoor je banden langer meegaan, zo bespaar je natuurlijk ook kosten.

Wanneer auto uitlijnen?

Je kunt zelf soms merken dat je auto uitgelijnd moet worden. Dit is te herkennen wanneer je auto tijdens het rijden afwijkt naar één kant. Of wanneer je auto soms zwaar of juist licht stuurt. Maar je kunt het ook herkennen doordat aan de buiten- of binnenkant van de autoband bandenslijtage komt.

Wij adviseren om de uitlijning van je auto na elke 20.000 kilometer of ieder jaar te controleren. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer de originele stand hebben.

Indien er bij de controle te zien is dat de afstelling niet goed staat is het verstandig om de auto te gaan uitlijnen en de afstellingen weer juist te zetten.

Voor vragen bel direct 0516 – 76 72 70 of kom langs in onze showroom in Oosterwolde (Friesland).

Wat kost uitlijnen auto?

Een uitlijning van je auto kost normaal 74,95 euro. Deze prijs is het waard, omdat het vervangen van al je banden veel duurder is dan een eenmalige uitlijning om deze kosten te voorkomen. Het uitlijnen van een auto is zeer specialistisch werk en we adviseren daarom om je auto alleen te laten uitlijnen door een gerenomeerd bandenbedrijf. Het uitlijnen van de auto duurt zo’n 30-60 minuten. Dit is afhankelijk van het type auto en de banden. Je kunt een losse afspraak maken voor het uitlijnen van de auto of bijvoorbeeld combineren met de aankoop van nieuwe banden.

Voor vragen bel direct 0516 – 76 72 70 of kom langs in onze showroom in Oosterwolde (Friesland).

Wat gebeurt er bij uitlijnen auto?

Bij een uitlijning wordt altijd het volledige voertuig in de juiste positie gebracht. Het uitlijnen van je auto corrigeert eventuele afwijkingen in de wielstanden. Zulke afwijkingen kunnen ontstaan wanneer je bijvoorbeeld een stoeprand raakt, over een grote steen rijdt, of door een gat in de weg gaat.

Bij het uitlijnen worden de wielen nauwkeurig afgesteld ten opzichte van het wegdek en ten opzichte van elkaar, gebruikmakend van geavanceerde apparatuur. Hierdoor worden de ideale hoeken bereikt en kan het voertuig weer optimaal presteren.

3D auto uitlijnen met de Hunter Hawkeye Elite

De Hunter Hawkeye Elite is een state-of-the-art uitlijnsysteem dat gebruikmaakt van geavanceerde 3D-camera’s en sensoren om de positie van de wielen met ongeëvenaarde precisie te meten. Met behulp van deze technologie kunnen onze monteurs de wieluitlijning nauwkeurig afstellen volgens de specificaties van de fabrikant, waardoor het voertuig optimaal presteert.

Wat zeggen onze klanten?

Plan nu je afspraak voor uitlijnen.

In 2017 hebben we onze velgreparatie afdeling in gebruik genomen. Deze is compleet uitgerust met een velgenrichtmachine, straalinstallatie, en spuitcabine.

Onze spuiters hebben samen 45 jaar ervaring. Buiten dat we ontzettend veel meters hebben gemaakt en daardoor echte vakspecialisten zijn, hebben we verschillende bijzondere- en complexe projecten uitgevoerd.

Door onze optimale inrichting van de werkplaats en jarenlange kennis, maken wij kwaliteit en snelheid tot onze sleutelwoorden. We gaan graag met je in gesprek!

  • Plan direct online een afspraak

    Maak gebruik van onze online agenda en plan direct een afspraak voor velgreparatie in.

  • Kom langs in onze showroom

    Je bent altijd welkom bij ons op locatie en helpen je daar graag verder. 

  • Bel ons voor advies

    Voor advies over het repareren van velgen bel je direct met ons specialisten: 0516-767 270 

Plan afspraakVelgenreparatie

Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 250
1