Roadforce balanceren

Bij ons wordt het Roadforce balanceren van banden uitgevoerd met behulp van de geavanceerde Hunter GSP9700 Road Force Touch-machine. Deze state-of-the-art machine gaat verder dan conventioneel balanceren; het kan niet alleen de onbalans meten, maar ook variaties in kracht in de band detecteren en indien nodig corrigeren.

Het unieke aspect van het Hunter Roadforce balanceren komt tot uiting door een aandrukrol met een gewicht van 680 kg op de band tijdens het balanceren te gebruiken. Deze rol controleert de afwijkingen in zowel de band als de velg en geeft hierover gedetailleerd advies. Bovendien voorziet de machine in aanbevelingen voor de optimale positie van de band en geeft het aan hoe de band moet worden gedraaid voor minimale rolweerstand en het beperken van het gebruik van corrigerende gewichten. Het resultaat is een nauwkeurige en efficiënte balancering die zorgt voor een soepele en optimale prestatie van de banden.

Hunter Roadforce balanceren al vanaf € 19,95 per band. 

Of bel gelijk 0516 76 72 70

Wat is het voordeel van Hunter Roadforce balanceren?

Het Roadforce balanceren biedt verschillende voordelen ten opzichte van conventioneel balanceren:

 1. Nauwkeurigheid: Deze manier van balanceren gaat verder dan conventioneel balanceren door niet alleen de onbalans in een wiel te meten, maar ook de krachtvariaties in de band te detecteren. Hierdoor wordt een nauwkeurigere balancering bereikt.
 2. Geavanceerde Technologie: Door gebruik te maken van geavanceerde technologie, zoals de Hunter GSP9700 Road Force Touch-machine met een aandrukrol van 680 kg, simuleert Roadforce de krachten die op de banden inwerken tijdens het rijden. Dit resulteert in een grondigere analyse van de bandprestaties.
 3. Optimalisatie van Rolweerstand: Roadforce geeft gedetailleerd advies over de positie van de band en hoe deze moet worden gedraaid voor minimale rolweerstand. Dit draagt bij aan een efficiënter brandstofverbruik en verbeterde algemene voertuigprestaties.
 4. Eliminatie van Trillingen: Het identificeert en corrigeert niet alleen onbalans in het wiel, maar ook variaties in kracht in de band. Hierdoor kunnen trillingen en onregelmatigheden tijdens het rijden worden verminderd of geëlimineerd.
 5. Geschikt voor Verschillende Voertuigen: Roadforce balanceren is effectief voor verschillende voertuigen, waaronder personenauto’s, vrachtwagens en SUV’s, en kan nuttig zijn bij het balanceren van zowel nieuwe als gebruikte banden.
 6. Verbetering van Rijcomfort: Door de geoptimaliseerde balancering en minimale rolweerstand draagt Roadforce balanceren bij aan een soepeler rijgedrag en een verbeterd rijcomfort.

Over het algemeen biedt Roadforce balanceren een meer geavanceerde en gedetailleerde benadering van balanceren, wat resulteert in verbeterde prestaties van de banden en een betere rijervaring.

Wanneer Roadforce balanceren?

Roadforce balanceren is vooral aan te raden in de volgende situaties:

 1. Vibraties of Trillingen: Als je trillingen of onregelmatigheden ervaart tijdens het rijden, zelfs na conventioneel balanceren, kan Roadforce balanceren helpen om eventuele krachtvariaties in de banden te identificeren en corrigeren.
 2. Nieuwe Banden: Bij het monteren van nieuwe banden is Roadforce balanceren nuttig om ervoor te zorgen dat de banden optimaal presteren en dat eventuele onbalans wordt geëlimineerd.
 3. Veel Gewichtsverschillen: Als er aanzienlijke gewichtsverschillen zijn in een wiel en traditioneel balanceren niet voldoende is gebleken, kan Roadforce balanceren meer inzicht bieden in de krachten die op de banden werken.
 4. Optimalisatie van Rolweerstand: Voor diegenen die streven naar maximale brandstofefficiëntie en minimale rolweerstand, kan Roadforce balanceren adviseren over de optimale positie en draaiing van de banden.
 5. Verbetering van Rijcomfort: Als je de algehele rijervaring wilt verbeteren en eventuele ongemakken wilt verminderen, kan Roadforce balanceren bijdragen aan een soepeler en comfortabeler rijgedrag.

Over het algemeen wordt Roadforce balanceren aanbevolen wanneer je nauwkeurige en gedetailleerde informatie wilt over de dynamische krachten die op de banden inwerken, wat kan resulteren in een geoptimaliseerde balancering en verbeterde prestaties van de banden.

Banden balanceren
Banden balanceren
Banden laten balanceren
banden balanceren en uitlijnen

Wat zeggen onze klanten?

Banden laten balanceren? Wij helpen je!

In 2017 hebben we onze velgreparatie afdeling in gebruik genomen. Deze is compleet uitgerust met een velgenrichtmachine, straalinstallatie, en spuitcabine.

Onze spuiters hebben samen 45 jaar ervaring. Buiten dat we ontzettend veel meters hebben gemaakt en daardoor echte vakspecialisten zijn, hebben we verschillende bijzondere- en complexe projecten uitgevoerd.

Door onze optimale inrichting van de werkplaats en jarenlange kennis, maken wij kwaliteit en snelheid tot onze sleutelwoorden. We gaan graag met je in gesprek!

 • Plan direct online een afspraak

  Maak gebruik van onze online agenda en plan direct een afspraak voor velgreparatie in.

 • Kom langs in onze showroom

  Je bent altijd welkom bij ons op locatie en helpen je daar graag verder. 

 • Bel ons voor advies

  Voor advies over het repareren van velgen bel je direct met ons specialisten: 0516-767 270 

Plan afspraakVelgenreparatie

Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 250
1