Banden vullen met stikstof

Steeds meer mensen in Nederland laten hun autobanden vullen met stikstof in plaats van met gewone perslucht. Zomerbanden, winterbanden en all season banden blijven zo langer op de juiste spanning, wat goed is voor je veiligheid en je portemonnee. Wij adviseren om, net als de grote namen uit de racesport, de banden te vullen met stikstof. De chemische eigenschappen van stikstof bieden namelijk grote voordelen ten opzichte van gewone perslucht.

Alle voordelen van stikstof op een rijtje:

 • Zuurstof dringt drie maal zo snel door de bandenwand als stikstof. Deze blijft
  daarom met stikstof beter op druk.
 • Gewone perslucht bevat altijd vocht ( zelfs gedroogde).
 • Stikstof is droog en inert, onbrandbaar en verminderd de veroudering van de
  innerliner van de band zeer sterk, dit is ook voor bijvoorbeeld caravans zeer van belang.
 • Ook corrosie in de velg wordt voorkomen (ook bij lichtmetaal, waar dit als
  een soort stof wordt waargenomen).

Of bel gelijk 0516 76 72 70

Banden blijven langer op spanning

Uit onderzoek blijkt dat 50% van alle Nederlandse auto’s in Nederland rondrijdt met een te lage bandenspanning. Een groot voordeel van stikstof in je banden is dat stikstof stabieler is dan perslucht. Stikstof heeft grotere moleculen die moeilijker door de rubber wanden van banden heen gaan, waardoor het natuurlijke spanningsverlies kleiner is. Je band blijft dus langer op spanning. Daarnaast worden je banden minder snel warm, waardoor de kans op een klapband kleiner is.

Minder brandstofverbruik en slijtage

Dankzij de juiste bandenspanning bespaar je op brandstof door een betere rolweerstand. Een bandenspanning die 25% te laag is, verhoogt de rolweerstand met 10%. Hierdoor neemt het brandstofverbruik gemiddeld met ongeveer 2%-3% per jaar toe. Bovendien heb je met de juiste bandenspanning minder kans op slijtage, waardoor je banden langer meegaan. De brandstofbesparing zorgt daarnaast ook direct voor vermindering van uitstoot van schadelijke gassen (Co2).

Voor vragen bel direct 0516 – 76 72 70 of kom langs in onze showroom in Oosterwolde (Friesland).

Ook uw banden vullen met stikstof?

Om uw banden te vullen met stikstof moeten wij eerst de ventielen verwijderen, banden leeg laten lopen en nieuwe ventiel monteren. Vervolgens kunnen we de banden vullen met stikstof, op juiste spanning brengen en afsluiten met groene dopjes.

Tevens bieden we u de mogelijkheid, om zelf, gratis de bandenspanning te controleren. Speciaal hiervoor is de eerste parkeerplaats ingericht. U kunt nu zelf dus tijdens openingstijden uw banden controleren en waar nodig bijvullen met stikstof, zonder extra kosten!

Banden vullen met stikstof

Kun je banden met stikstof ook bijvullen met lucht?

Ja, je kunt banden met stikstof bijvullen met gewoon lucht. Zolang het gas maar voldoende druk heeft om de band op de juiste spanning te houden.

Echter, als je de banden met gewone lucht bijvult, is het wel belangrijk om de banden regelmatig te controleren en bij te vullen, omdat gewone lucht vatbaarder is voor veranderingen in temperatuur en druk. Bovendien bevat gewone lucht waterdamp, wat de binnenkant van de banden en de velgen kan aantasten. Het is daarom raadzaam om bij het bijvullen van banden met stikstof, naar een professionele bandenspecialist te gaan.

Wat zeggen onze klanten?

Banden laten vullen met stikstof? Wij helpen je!

In 2017 hebben we onze velgreparatie afdeling in gebruik genomen. Deze is compleet uitgerust met een velgenrichtmachine, straalinstallatie, en spuitcabine.

Onze spuiters hebben samen 45 jaar ervaring. Buiten dat we ontzettend veel meters hebben gemaakt en daardoor echte vakspecialisten zijn, hebben we verschillende bijzondere- en complexe projecten uitgevoerd.

Door onze optimale inrichting van de werkplaats en jarenlange kennis, maken wij kwaliteit en snelheid tot onze sleutelwoorden. We gaan graag met je in gesprek!

 • Plan direct online een afspraak

  Maak gebruik van onze online agenda en plan direct een afspraak voor velgreparatie in.

 • Kom langs in onze showroom

  Je bent altijd welkom bij ons op locatie en helpen je daar graag verder. 

 • Bel ons voor advies

  Voor advies over het repareren van velgen bel je direct met ons specialisten: 0516-767 270 

Plan afspraakVelgenreparatie

Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 250
1