Welkom bij de Bandenbunker

Bandenbunker is door Martijn Overduin gestart in 2010 te Oosterwolde. Martijn heeft de autotechnische opleiding gevolgd van het ROC Aventus in Apeldoorn. Tijdens de opleiding heeft hij bij meerdere autobedrijven stage gelopen en werkervaring opgedaan.

Naast één van de autobedrijven waar hij werkte woonde de eigenaar van een
bandenbedrijf in Apeldoorn. Dit sprak Martijn aan, leerde de eigenaar kennen en hij kocht een inruilset velgen voor zijn eigen BMW. Deze velgen waren beschadigd en toe aan een opknapbeurt, we hebben het over het jaar 2004. Natuurlijk duurde het niet lang voordat de velgen er weer keurig uitzagen!

De interesse is gewekt, de hobby is begonnen, Martijn heeft de opleidingen succesvol afgerond en het is tijd geworden om een eigen bedrijf te gaan starten.

Op zoek naar een geschikte locatie

De zoektocht naar een locatie, leveranciers, voorraad en apparatuur kon beginnen. Met veel dank aan de familie ontving hij op zijn 23e verjaardag de sleutel van het bedrijfspand aan de Buurstede 2.

Het pand is een groot gebouw van 1100M2 wat gebruikt werd als magazijn. In dit magazijn stonden ook verfproducten welke in een apart ingerichte Bunker stonden. En als je banden in een bunker zet, dan kies je natuurlijk Bandenbunker als naam! De loods is groot en leeg, er werd geschilderd, een brug aangeschaft, er kwamen bandenmachines, nieuwe banden, nieuwe velgen, en het oude koffiezet apparaat van oma draaide overuren. Er werden nieuwe sets velgen gemonteerd in Oosterwolde, de oude velgen werden bewaard voor winterbanden. De winterbanden werden gemonteerd, en de zomerbanden bleven bij Bandenbunker in opslag.

Uitbreiding van onze diensten

Een velg raakte een stoeprandje en daar werd weer een oplossing voor gezocht, in 2017 opende de ruimte waar nu de velgen worden gericht, hersteld en gespoten. Zo werden vele kleine stapjes met een groot plezier, een compleet banden en velgen bedrijf.

De nieuwste bandenapparatuur

We komen aan in 2022, de bandenapparatuur is vernieuwd door de modernste apparatuur, en ook een volledig geintegreerde uitlijnbrug, met tevens de meest nauwkeurige precisie apparatuur ontbreekt niet bij Bandenbunker.

Al die kleine stapjes met elkaar brengen nu:

  • Banden inclusief montage en balanceren op het hoogste niveau
  • Velgen inclusief ( bijna ) 20 jaar ervaring
  • Uitlijnen met grote precisie
  • Velgherstel van richten en lassen tot een glimmende velg
  • Bandenopslag

Wil je Bandenbunker blijven volgen? Like ons op Facebook en Instagram.

Kom bij ons langs! De koffie staat altijd klaar.

Banden en velgen specialist in Friesland

Dat wij specialist zijn in ons vak blijkt onder andere uit de vele machines die wij hebben. Zo hebben wij meerdere bandenapparaten, hefbruggen, TPMS apparatuur en een stikstofgenerator. Voor een optimale service op het gebied van velgen bezitten wij een velgenrichtmachine, een straalinstallatie en spuitcabine. Hierdoor zijn wij in staat nagenoeg al je wensen op het gebied van banden en velgen te realiseren.

1
×

Welkom bij De Bandenbunker! Waar kan ik je mee helpen?

×