Hoe het begon.

Het verhaal van Bandenbunker begint in 2010, toen oprichter Martijn Overduin zijn autotechnische opleiding afrondde aan ROC Aventus in Apeldoorn. Na verschillende stages bij autobedrijven ontwikkelde Martijn een interesse voor banden en velgen.

Een ontmoeting met de eigenaar van een bandenbedrijf in Apeldoorn en de aanschaf van een inruilset velgen voor zijn eigen BMW in 2004, was de start van zijn hobby en passie voor banden en velgen.

De zoektocht naar een locatie, leveranciers, voorraad en apparatuur kon beginnen. Met veel dank aan zijn familie ontving Martijn op zijn 23e verjaardag de sleutel van het bedrijfspand aan de Buurstede 2 in Oosterwolde. Het pand was oorspronkelijk een magazijn van 1100 m² waarin ook verfproducten werden opgeslagen.

Bandenbunker als naam

Na de aankoop van een brug en bandenmachines, het schilderen van het pand en het inrichten van een aparte bunker voor de verfproducten, ontstond de naam Bandenbunker. Martijn begon met het monteren van nieuwe sets velgen in Oosterwolde en bewaarde de oude sets voor winterbanden. De zomerbanden werden opgeslagen bij Bandenbunker.

Uitbreiding van diensten

In de loop der jaren breidde Bandenbunker haar diensten uit. Zo opende in 2017 een nieuwe ruimte waar velgen worden gericht, hersteld en gespoten. Dit idee ontstond nadat een velg een stoeprandje raakte en Martijn op zoek ging naar een oplossing.

Inmiddels zijn we in 2023 aanbeland en heeft Bandenbunker flink geïnvesteerd in moderne apparatuur. Zo beschikken we nu over de meest geavanceerde bandenapparatuur en een volledig geïntegreerde uitlijnbrug met de meest nauwkeurige precisie-apparatuur.

Diensten

Door al die kleine stapjes te zetten, biedt Bandenbunker nu de volgende diensten op het hoogste niveau aan:

  • Banden inclusief montage en balanceren
  • Velgen inclusief bijna 20 jaar ervaring
  • Uitlijnen met grote precisie
  • Velgherstel, van richten en lassen tot een glimmende velg
  • Bandenopslag

Wil je Bandenbunker blijven volgen? Like ons op Facebook en Instagram.

Kom bij ons langs! De koffie staat altijd klaar.

Banden en velgen specialist in Friesland

Dat wij specialist zijn in ons vak blijkt onder andere uit de vele machines die wij hebben. Zo hebben wij meerdere bandenapparaten, hefbruggen, TPMS apparatuur en een stikstofgenerator. Voor een optimale service op het gebied van velgen bezitten wij een velgenrichtmachine, een straalinstallatie en spuitcabine. Hierdoor zijn wij in staat nagenoeg al je wensen op het gebied van banden en velgen te realiseren.

Wat zeggen onze klanten?

1