Velgen richten

Zijn de velgen en banden gebalanceerd, maar zit er toch nog een trilling in je auto? Het kan zijn dat er een deuk in de velg zit? Dit is een kromme velg. Vervelend en schadelijk voor jouw auto bovendien. Laat jouw velgen daarom richten door een specialist. De Bandenbunker is dé specialist in het velgen richten.

In veel gevallen kunnen wij een kromme velg repareren. Dit doen wij in onze eigen werkplaats. Na reparatie is jouw velg volledig hersteld en merk je dit direct tijdens het rijden. Laat de velgen altijd op tijd repareren, want zo voorkom je meer schade aan je auto. De velgen zijn ook een belangrijke punt bij de APK-keuring van jouw auto.

Rij dus niet te lang door maar maak een afspraak met de velgenspecialist.

Hoe lang duurt het velgen richten?

Het goed richten van velgen duur ongeveer 1 uur (per velg). Dit is inclusief het demonteren en monteren van de autoband. Je kunt uiteraard hierop wachten, maar heb je meerdere velgen die we moeten richten dan zijn we als snel een halve dag bezig. Maak daarom altijd vooraf een afspraak, zodat we het richten op het juiste moment inplannen.

Hoe weet je of een velg krom is?

Het komt vaak voor dat één of meerdere velgen van een auto krom zijn geworden. Hoe merkt je dat nou? Je merkt het meestal doordat er een trilling in het stuur is tijdens het rijden of dat de auto hobbelt. Ook kan het zijn dat je een trilling merkt in je autostoel, dit komt meestal door een kromme velg. Daarnaast kan een kromme velg ervoor zorgen dat jouw auto gaat slingeren of dat het stuur vanzelf gaat draaien als je langzaam rijdt. Dus heb je last van een trilling in het stuur, maak dan een afspraak om te kijken of een kromme velg de oorzaak is.

Of bel gelijk 0516 76 72 70

Velgen richten auto
Velgen richten
Velgen auto richten

Wat zijn de nadelen van een kromme velg?

Als je te lang blijft doorrijden met een kromme velgen dan kan dit nadelen hebben voor de staat van je auto en het rijcomfort, zoals:

 • Een te hoge belasting van de auto
 • Slijtage aan de ophanging van de auto
 • De schokdempers en wiellagers kapot gaan
 • De band slijt op een verkeerde kartelvorming manier
 • De kan uit balans raken en zorgen voor gevaarlijke situaties

Heb je te lang doorgereden met kromme velgen, dan zijn de banden ook vaak scheef afgesleten. Deze dien je dan ook te vervangen. Doe je dit niet dan kan, na het richten van de velgen, het stuur of zelfs de gehele auto nog steeds in meer of mindere maten trillen. Dus heeft jouw auto kromme velgen, kom dan op tijd langs of maak een afspraak om je velgen te laten richten door een specialist.

Wat zijn de kosten voor velgen richten?

Je betaalt bij ons altijd een vast bedrag voor velg richten. De kosten voor velgen laten richten zijn €50 (exclusief btw) per velg. Wil je velgen van meerdere auto’s laten richten, vraag dan vrijblijvend een prijsvoorstel aan.

De kosten voor het demonteren en monteren van een band zijn:

 • Band (de)monteren + balanceren standaard: € 19,95 per velg.
 • Band (de)monteren + balanceren runflat of groter dan 18 inch: € 22,50 per velg.
 • Velgen richten die aan de zichtzijde gedeukt zijn: prijs in overleg

In de onderstaande video legt Martijn uit hoe velgen richten werkt:

Wat zeggen onze klanten?

De specialist in velgen richten: bel 0516 76 72 70

Jouw velgen volledig hersteld!

In 2017 hebben we onze velgreparatie afdeling in gebruik genomen. Deze is compleet uitgerust met een velgenrichtmachine, straalinstallatie, en spuitcabine.

Onze spuiters hebben samen 45 jaar ervaring. Buiten dat we ontzettend veel meters hebben gemaakt en daardoor echte vakspecialisten zijn, hebben we verschillende bijzondere- en complexe projecten uitgevoerd.

Door onze optimale inrichting van de werkplaats en jarenlange kennis, maken wij kwaliteit en snelheid tot onze sleutelwoorden. We gaan graag met je in gesprek!

 • Plan online een afspraak

  Maak gebruik van onze online agenda en plan uw bandenwissel of velgenafspraak in.

 • Kom langs

  Je bent altijd welkom bij ons op locatie en helpen je daar graag verder. 

Neem contact op

Naam:

Email:

Bericht:

Velgen richten

Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 250
1