Velgen richten

Zijn de velgen en banden gebalanceerd, maar zit er toch nog een trilling in uw auto? Het kan zijn dat er een deuk in de velg zit? Dit is een kromme velg. Vervelend en schadelijk voor uw auto bovendien. Laat uw velgen daarom richten door een specialist. De Bandenbunker is dé specialist in het velgen richten.

In veel gevallen kunnen wij een kromme velg repareren. Dit doen wij in onze eigen werkplaats. Na reparatie is uw velg volledig hersteld en merkt u dit direct tijdens het rijden. Laat de velgen altijd op tijd repareren, want zo voorkomt u meer schade aan uw auto. De velgen zijn ook een belangrijke punt bij de APK-keuring van uw auto.

Hoe weet u of een velg krom is?

Het komt vaak voor dat één of meerdere velgen van een auto krom zijn geworden. Hoe merkt u dat nou? U merkt het meestal doordat er een trilling in het stuur is tijdens het rijden of dat de auto hobbelt. Ook kan het zijn dat u een trilling merkt in uw autostoel, dit komt meestal door een kromme velg. Daarnaast kan een kromme velg ervoor zorgen dat uw auto gaat slingeren of dat het stuur vanzelf gaat draaien als u langzaam rijdt.

Kromme velg, wat zijn de nadelen van een kromme velg?

Als u te lang blijft doorrijden met een kromme velg dan kan dit nadelen hebben voor de staat van uw auto en het rijcomfort, zoals:

 • Een te hoge belasting van de auto
 • Slijtage aan de ophanging van de auto
 • De schokdempers en wiellagers kapot gaan
 • De band slijt op een verkeerde kartelvorming manier
 • De kan uit balans raken en zorgen voor gevaarlijke situaties

Dus heeft uw auto een kromme velg, kom dan op tijd langs of maak een afspraak om uw velg te laten richten door een specialist.

Hoe lang duurt velgen richten?

Het goed richten van een wiel duur ongeveer 1 uur (per velg). Dit is inclusief het demonteren en monteren van de autoband. U kunt uiteraard hierop wachten, maar heeft u meerdere velgen die we moeten richten dan zijn we als snel een halve dag bezig. Maak daarom altijd vooraf een afspraak, zodat we het richten op het juiste moment inplannen.

Kosten velgen richten

U betaalt bij ons altijd een vast bedrag per velg. De kosten voor het richten van een velg zijn €50 (exclusief btw) per velg. Wilt u velgen van meerdere auto’s laten richten, vraag dan vrijblijvend een prijsvoorstel aan.

De kosten voor het demonteren en monteren van een band zijn €17,50 (exclusief btw).

In de onderstaande video legt Martijn uit hoe velgen richten werkt:

Velgen richten auto
Velgen richten

De specialist in velgen richten: bel 0516 76 72 70

Uw velgen volledig hersteld!

In 2017 hebben we onze velgreparatie afdeling in gebruik genomen. Deze is compleet uitgerust met een velgenrichtmachine, straalinstallatie, en spuitcabine.

Onze spuiters hebben samen 45 jaar ervaring. Buiten dat we ontzettend veel meters hebben gemaakt en daardoor echte vakspecialisten zijn, hebben we verschillende bijzondere- en complexe projecten uitgevoerd.

Door onze optimale inrichting van de werkplaats en jarenlange kennis, maken wij kwaliteit en snelheid tot onze sleutelwoorden. We gaan graag met u in gesprek!

 • Plan online een afspraak

  Maak gebruik van onze online agenda en plan uw bandenwissel of velgenafspraak in.

 • Kom langs

  U bent altijd welkom bij ons op locatie en helpen u daar graag verder. 

Neem contact op

Naam:

Email:

Bericht:

1
×

Welkom bij De Bandenbunker! Waar kan ik je mee helpen?

×