Zomerbanden

Een goede band is slijtvast en duurzaam, veroorzaakt geen geluidsoverlast en zorgt voor een minimaal brandstofverbruik. Wettelijk is een minimaal profiel van 1,6 mm noodzakelijk. Het advies is, om banden te vernieuwen vanaf een profiel van 2,3mm. De juiste band zorgt voor zoveel meer rijplezier.

Het grootste plezier, het prettigste rijden beleef je met perfect gemonteerde en balanceerde banden en velgen.
Bandenbunker doet dit met de nieuwste technologie.

Schadevrij, touchless monteren met de Corghi Master 28

De nieuwe Master 28 is een evolutie, geschikt voor Run-Flat en UHP banden van de huidige generatie.
Dankzij de “Smart Corghi System”, de enige in de wereld, raakt de machine nooit de velg tijdens het (de-)montageproces en behoort de stress op de band tot het verleden.

Het balanceren van wielen doen wij met de nieuwste Hunter Road Force Elite machine welke naast het conventioneel balanceren ook de krachtvariatie in de band kan meten en waar nodig kan corrigeren.

Wat is Roadforce balanceren?

Roadforce balanceren is een unieke methode met wereldwijd patent die door middel van een aandrukrol op de band met 680 KG gewicht tijdens het balanceren de afwijking in de band en of velg controleert en hierover advies uitbrengt. Tevens geeft het apparaat advies over de positie van de plaatsing van de band , of deze op de juiste manier is geplaatst of in welke positie de band verdraaid moet gaan worden voor minimale rolweerstand en minimaal gebruik van corrigerende gewichten.

Straighttrack metingen

Naast deze Roadforce methode heeft onze Hunter machine ook een Straighttrack® meting , die aangeeft of de structuur van de band ervoor zorgt dat de auto naar links of naar rechts trekt en vertelt ons waar dit wiel geplaatst moet worden op de auto om deze zo goed mogelijk te laten rijden.

Opspanning van de wielen

Om een wiel op de meest secure wijze te kunnen balanceren moet het wiel op de machine worden geplaatst zoals die ook op de auto gemonteerd is. De opspanning van een velg op de Hunter balanceermachine gebeurt met de 5 punts Haweka taatsflens. Hierdoor centreert en klemt de velg vanaf de boutgaten op de balanceer as. De opspanning is hierdoor optimaal en zuiver gecentreerd, waardoor balanceren op de gram nauwkeurig wordt gedaan.

Wanneer Roadforce balanceren?

Veel auto`s hebben last van trillingen in het stuur, in de auto of trillingen bij een bepaalde snelheid ook al zijn de velgen recht en banden (als) nieuw. Er komen helaas veel afwijkingen voor in nieuwe banden die met normaal balanceren niet worden opgemerkt.

De Hunter Roadforce meting zorgt ervoor dat we deze fout kunnen opsporen in de band of de velg en deze hierna in veel gevallen kunnen corrigeren.

Waarom dit prettig is voor de auto en natuurlijk de bestuurder + passagiers zie je in onderstaand filmpje.

Banden balanceren
Banden laten balanceren

Top merken

Wij werken o.a. met top merken als:

Een groot assortiment direct uit voorraad leverbaar

Bij Bandenbunker hebben wij een groot aanbod zomerbanden op voorraad die direct gemonteerd kunnen worden. Wij leveren onder andere Michelin, Continental, Hankook, Fulda, Uniroyal en Atlas zomerbanden. Neem gerust een kijkje in onze webshop of kom langs voor advies op maat.

  • Bestel hier uw zomerbanden!

    Maak gebruik van onze online agenda en plan je bandenwissel of velgenafspraak in.

  • Kom langs

    Je bent altijd welkom bij ons op locatie en helpen je daar graag verder. 

Bestel jouw banden

1