Banden balanceren

Autobanden moeten worden gebalanceerd in verschillende situaties. Bij het monteren van nieuwe banden is het essentieel om ze te laten balanceren, omdat nieuwe banden kleine onregelmatigheden kunnen hebben die het rijcomfort en de stabiliteit beïnvloeden. Ook bij het vervangen van banden is het raadzaam om de overgebleven banden opnieuw te laten balanceren, wat zorgt voor een gelijkmatige slijtage en optimale prestaties van alle banden.

Trillingen tijdens het rijden

Als er trillingen worden waargenomen tijdens het rijden, kan dit duiden op onbalans in de banden. In dat geval is het verstandig om de banden opnieuw te laten balanceren. Periodiek onderhoud laten balanceren, draagt bij aan een soepelere en veiligere rijervaring en voorkomt onnodige slijtage. Als je regelmatig je banden roteert, is het ook verstandig om ze tegelijkertijd te laten balanceren, zodat elke band gelijkmatig slijt, ongeacht de positie op het voertuig.

Of bel gelijk 0516 76 72 70

Waarom banden balanceren?

Als je auto niet optimaal is uitgebalanceerd, zal dit merkbaar zijn in het rijcomfort. Bij hogere snelheden kan het stuur gaan trillen, wat het algemene rijgedrag negatief beïnvloedt. Een nauwkeurige balancering zorgt voor een beter wegcontact, wat niet alleen de veiligheid bevordert, maar ook kostenbesparend is. Een gebalanceerde auto verbruikt namelijk minder brandstof en zorgt ervoor dat de banden minder snel slijten. Hierdoor bespaar je niet alleen op brandstofkosten, maar ook op mogelijke uitgaven voor bandenreparaties en bandenwissels.

Maak daarom snel een afspraak met de specialisten die gespecialiseerd zijn in het balanceren van banden en wielen. Je kunt ook contact opnemen met de Bandenbunker in Oosterwolde voor informatie over de kosten van balanceren.

Wanneer moet ik de banden laten balanceren?

Ervaar je tijdens het rijden een trillend stuur? Dan is het hoog tijd om je autobanden te laten balanceren. Een band raakt uit balans wanneer het gewicht niet gelijkmatig over de gehele band is verdeeld, wat resulteert in hinderlijke trillingen bij elke omwenteling. Dit is niet alleen oncomfortabel voor jou als bestuurder, maar het leidt ook tot versnelde slijtage van je banden. Vakgarage voert het balanceren van je banden op een professionele wijze uit, waardoor je auto weer soepel en trillingvrij rijdt.

Maak je je zorgen over de kosten van het balanceren van je banden? Maak je geen zorgen. Voor de meeste voertuigen bedragen de kosten niet meer dan een paar tientjes. Dit bedrag verdien je echter snel terug, doordat je banden veel minder snel slijten. Zo geniet je langer van de optimale prestaties van je autobanden. Bekijk hier alle tarieven.

Hunter Roadforce balanceren

Naast het traditionele balanceren bieden wij ook Roadforce balanceren aan. Met deze geavanceerde techniek wordt niet alleen gekeken naar het gewicht van de band, maar ook naar de krachten die tijdens het rijden op de banden worden uitgeoefend. Het Roadforce balanceren optimaliseert de balans door rekening te houden met variaties in de bandenstructuur en velgafwijkingen. Dit resulteert in een nauwkeurigere balancering, minimaliseert trillingen en verbetert het rijcomfort. Kies voor de precisie van Roadforce balanceren voor een nog soepelere en efficiëntere rijervaring.

Banden balanceren
Banden balanceren
Banden laten balanceren
banden balanceren en uitlijnen

Wat zeggen onze klanten?

Ellen Metten
Ellen Metten
Ze helpen je gelijk, en als ze je niet kunnen helpen zoeken ze samen naar een oplossing zodat het is opgelost.
Imogen
Imogen
Ik heb gisteren hier mijn auto laten uitlijnen. Fijne mensen, goede service. Top!
Joran
Joran
Vriendelijke mensen en heel goede service. Producten zijn ook nog een stuk goedkoper dan bij de grote ketens
Niels
Niels
Kwam met het vermoeden dat ik een kromme velg zou hebben, dit bleek niet zo te zijn. Zeer vakkundig en professioneel geholpen door Martijn. Het probleem is verholpen! Ondanks dat ik 65km hier voor moet rijden, kom ik zeker terug!
Wouter Rozema
Wouter Rozema
Bandenbunker heeft voor mijn BMW 2 velgen gerepareerd en herspoten. De medewerkers denken vriendelijk met je mee en zijn echte vakspecialisten! De velgen zijn herspoten in de orginele BMW kleur en weer keurig gemonteerd. Het duurde een week en ik heb van hun een leensetje kunnen gebruiken zodat ik mijn auto nog kon gebruiken deze week! Ben erg blij met het resultaat! Een echte aanrader dit bedrijf!
Gewoon Tom
Gewoon Tom
Goede service, moesten even wachten maar was helemaal top geregeld. Zeer blij met het eindresultaat
Willem46 Bisschop
Willem46 Bisschop
Top service!!!
Herman Ockhuizen
Herman Ockhuizen
Top!

Banden laten balanceren? Wij helpen je!

In 2017 hebben we onze velgreparatie afdeling in gebruik genomen. Deze is compleet uitgerust met een velgenrichtmachine, straalinstallatie, en spuitcabine.

Onze spuiters hebben samen 45 jaar ervaring. Buiten dat we ontzettend veel meters hebben gemaakt en daardoor echte vakspecialisten zijn, hebben we verschillende bijzondere- en complexe projecten uitgevoerd.

Door onze optimale inrichting van de werkplaats en jarenlange kennis, maken wij kwaliteit en snelheid tot onze sleutelwoorden. We gaan graag met je in gesprek!

  • Plan direct online een afspraak

    Maak gebruik van onze online agenda en plan direct een afspraak voor velgreparatie in.

  • Kom langs in onze showroom

    Je bent altijd welkom bij ons op locatie en helpen je daar graag verder. 

  • Bel ons voor advies

    Voor advies over het repareren van velgen bel je direct met ons specialisten: 0516-767 270 

Plan afspraakVelgenreparatie

Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 250
1
×

Welkom bij De Bandenbunker! Waar kan ik je mee helpen?

× WhatsApp